raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Vest
Redakcija NIN-a prelazi u novi nedeljnik Junajted Medije, start se očekuje u februaru
10.01.2024.    Marija Vučić    Foto: Nova.rs, promo
Nakon informacije da je redakcija NIN-a dala kolektivni otkaz i da će rad nastaviti u novom nedeljniku, iz kompanije Junajted Media (United Media) je saopšteno da je reč o listu koji će ova medijska kompanija uskoro pokrenuti. „Cela redakcija dosadašnjeg nedeljnika NIN će tu nastaviti svoje poslovanje”, saopšteno je iz kompanije Junajted Media u čijem su vlasništvu televizija i sajt N1 i Nova S, kao i list Danas. Izvršna direktorka Junajted Medije Aleksandra Subotić za Raskrikavanje kaže da očekuje da će novi nedeljnik početi sa radom već u februaru.
Kako navode iz ove kompanije, novu redakciju će voditi Vesna Mališić i Milan Ćulibrk, a uređivački koncept se „neće menjati ni u narednom periodu”.

„Dosadašnja redacija NIN-a je današnjim potezom pokazala da svoju profesionalnu ulogu shvata ozbiljno jer ne žele da prave kompromise sa istinom i činjenicama”, navodi se u saopštenju koje potpisuje izvršna direktorka Junajted Medije Aleksandra Subotić, a koje dolazi nakon jutrošnjeg saopštenja da je gotovo cela redakcija dala kolektivni otkaz, uključujući i Milana Ćulibrka.

U šturom saopštenju nisu navedeni detalji, ali se iz njega može zaključiti da je do razlaza došlo zbog neslaganja sa politikom nove vlasnice Jelene Drakulić Petrović, inače direktorkom Ringijera u Srbiji.

Subotić za Raskrikavanje kaže da ne može da precizira datum kada će se novi broj naći na kioscima, ali očekuje da redakcija uskoro počne sa radom.

„Vrlo brzo ćemo krenuti, čim im istekne otkazni rok. Očekujem već u februaru”, ističe ona i dodaje da u Junajted Mediju iz NIN-a prelazi petnaestak ljudi.

U saopštenju Subotić navodi i da se na domaćoj medijskoj sceni otvorio prostor za novi nedeljnik, jer, “uprkos prividu bogatstva medijske scene i širokog izbora”, sloboda medija je na niskom nivou.
  Vest
Ćulibrk dao ostavku u NIN-u, a redakcija kolektivni otkaz, prelaze u novi nedeljnik
Milan Ćulibrk, dosadašnji glavni i odgovorni urednik NIN-a, nakon 11 godina napušta tu funkciju, ...
  Vest
Ćulibrk nakon sastanka sa novom vlasnicom: NIN ostaje NIN kao što je i bio
Uređivačka politika NIN-a ostaje ista, nema smanjenja plata niti otpuštanja – dogovor je sa dan...
  Vest
Nedeljnik NIN poklonjen novoj vlasnici
Kompanija Ringijer Srbija, donedavni vlasnik NIN-a, ovaj nedeljnik je poklonila svojoj generalnoj di...
NIN
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011/420-43-04
Raskrikavanje na društvenim mrežama: