raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Vest
Ponovo odloženo suđenje za paljenje kuće novinaru portala Žig Info
27.11.2020.    Milica Ljubičić    Foto:Raskrikavanje/Milan_Jovanović
Suđenje za paljenje kuće novinara portala Žig Info, Milana Jovanovića, odloženo je danas jer je jedan od okrivljenih, Vladimir Mihailović u kućnoj izolaciji, te se danas nije pojavio u Palati pravde. Naredno ročište zakazano je za decembar.
U sudnicu su danas mogli da uđu samo oštećeni i okrivljeni i njihovi branioci. Sudija Slavko Žugić odlučio je da novinari sačekaju u hodniku.

Par minuta kasnije, svi su napustili sudnicu, a Milan Jovanović objasnio je novinarima da Vladimir Mihailović, inače jedan od okrivljenih, nije došao jer se nalazi u kućnoj izolaciji.

Naime, Mihailović je 20. novembra izašao iz bolnice i mora da provede dve nedelje u kućnoj izolaciji. Sudija je stoga naredno suđenje zakazao za 7. i 8. decembar.

Prethodno ročište, koje je bilo zakazano za 10. novembar, takođe je odloženo, Mihailović se tada nije pojavio zbog sumnje da ima Covid-19.

Milan Jovanović je podsetio da se sledećeg meseca navršavaju pune dve godine od kada mu je spaljena kuća.

„Evo sad 12. decembra pune dve godine, a odbrana se bavi nekakvim proceduralnim pitanjima, bave se materijalnom štetom, ja nisam čuo reč ‘negiranje krivice’ što se tiče okrivljenih”, rekao je Jovanović novinarki Raskrikavanja.

Potom je naglasio da priprema tužbu protiv Ivice Vukovića, inače jednog od advokata okrivljenog Dragoljuba Simonovića. Razlog je izjava koju je Vuković dao za N1, da je u „sudskom postupku dokazano da je Jovanović pucao na Aleksandra Marinkovića” u noći kada se desio požar.

„I da sam pucao na Marinkovića, ja bih rekao - jesam, branio sam sebe i svoju porodicu. Što nije tačno uopšte, prvo ne posedujem vatreno oružje, niti sam pucao. Čista nebuloza.”, objasnio je Jovanović za Raskrikavanje.

Podsetimo, bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović uhapšen je u januaru prošle godine zbog sumnje da je naručio paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, sa kojim je imao višegodišnji sukob i hteo da ga zaplaši.

On je prema navodima iz optužnice u oktobru 2018. godine od policajca Vladimira Mihailovića zatražio da nađe nekog ko bi to uradio i obećao mu 1.500 evra nakon obavljenog posla.

Mihailović je kontaktirao svog čoveka od poverenja Igora Novakovića iz Vrčina i rekao mu šta treba da se uradi, a ovaj se dalje obratio lokalnom dileru Aleksandru Marinkoviću koji mu je dugovao 350 evra.

Suđenje četvorici okrivljenih pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu, počelo je u maju prošle godine. Marinković je inače optužen da je lično zapalio garažu novinara. On se međutim i dalje nalazi u bekstvu.

Sve vesti o ovom suđenju, možete pročitati ovde.
  Vest
Presuda za paljenje kuće novinara: „Simonović je kao funkcioner bio dužan da trpi kritike”
Ukupno 17 godina zatvora dobili su bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović i još tro...
  Vest
Ukupno 17 godina zatvora četvorici okrivljenih za paljenje kuće novinara
Bivši predsednik opštine Grocka, Dragoljub Simonović, osuđen je danas na pet godina zatvora pred...
  Vest
Suđenje za paljenje kuće novinara: Tužilac tražio 24 godine zatvora za okrivljene
Danas je počelo iznošenje završnih reči na suđenju bivšem predsedniku Grocke Dragoljubu Simono...
Milan Jovanović
Grocka
Žig Info
Dragoljub Simonović
suđenje
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011/420-43-04
Raskrikavanje na društvenim mrežama: