raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Vest
Početak ponovnog suđenja Dragoljubu Simonoviću odložen po peti put
30.06.2022.    Vesna Radojević    Foto: Raskrikavanje / Vladimir Mihailović (levo), Dragoljub Simonović i njegov advokat (desno)
Ni peti pokušaj da ove godine suđenje okrivljenima za paljenje kuće novinaru Milanu Jovanoviću počne ispočetka nije uspeo. Današnji razlog za odlaganje suđenja je to što je sud sada odlučio da objedini postupak protiv sve četvorice okrivljenih, budući da je u prethodnoj "rundi" jednom okrivljenom suđeno zasebno. Sudija Luka Pantelić zakazao je do kraja oktobra još šest termina za nastavak suđenja.
Sud je danas i zvanično spojio predmete Dragoljubu Simonoviću, Vladimiru Mihailoviću i Aleksandru Marinkoviću sa suđenjem Igoru Novakoviću, takođe okrivljenom da je učestvovao u organizaciji paljenja kuće novinara Milana Jovanovića u decembru 2018.

Razlog za spajanje predmeta je što je u međuvremenu ukinuta prvostepena presuda i Igoru Novakoviću kome se sudilo odvojeno, pa je sada i taj postupak vraćen na početak.

Naime, u januaru 2021. postupak protiv njega razdvojen je zbog nepojavljivanja njegovog advokata u sudnici. Novaković je inače optužen da je vrbovao lokalnog dilera Aleksandra Marinkovića (u bekstvu) da baci „molotovljev koktel” na Jovanovićevu kuću.

On je u novembru prošle godine osuđen na četiri godine zatvora, ali je Apelacioni sud tu presudu nedavno ukinuo i suđenje vratio na početak.

Kako stoji u obrazloženju Apelacionog suda Novakoviću je prvostepena presuda ukinuta jer je „nerazumljiva”. Takođe kažu da presudom nije jasno opisano kako je to Novaković podstrekao Marinkovića da zapali Jovanovićevu garažu, a odakle se kasnije vatra proširila i na kuću.

Prethodno se isto desilo i preostalim okrivljenima, kojima je prvostepena presuda ukinuta još u decembru prošle godine od kada traju pokušaji da suđenje počne ispočetka, ali je ono više puta puta do sada odlagano.

Inače, prvostepenom presudom su bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović i Aleksandar Marinković osuđeni na zatvorske kazne od po četiri godine i tri meseca, a bivši policajac Vladimir Mihailović na četiri godine.

Sudija Luka Pantelić je na današnjem suđenju zakazao čak šest novih termina za nastavak ovog postupka, tri u septembru i još tri u oktobru ove godine.

Sve vesti sa suđenja možete pročitati ovde.
  Vest
Suđenje za paljenje kuće novinara: U februaru iznošenje završnih reči
Suđenje bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću i još trojici okrivljenih za pa...
  Vest
Suđenje za paljenje kuće novinara: Prvobitni iskaz okrivljenog koji inkriminiše Simonovića ostaje među dokazima
U današnjem nastavku suđenja za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, sud je odbacio predlog...
  Vest
Suđenje za paljenje kuće novinara odloženo, odbrana traži izuzeće tužioca
Nastavak suđenja četvorici okrivljenih za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, odložen je ...
Dragoljub Simonović
Milan Jovanović
suđenje
Apelacioni sud
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011 244 19 66
Raskrikavanje na društvenim mrežama: