raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Vest
Gangrena zuba Dragoljuba Simonovića odložila suđenje u slučaju paljenja kuće novinara
16.12.2020.    Milica Ljubičić    Foto:Raskrikavanje/Milan_Jovanović_ispred_Palate_pravde
Suđenje okrivljenima za paljenje kuće novinara portala Žig Info, Milana Jovanovića odloženo je i ove nedelje jer se zbog bolesti nije pojavio Dragoljub Simonović, bivši čelnik opštine Grocka. Sudija je podsetio da se ovo suđenje odlagalo već nekoliko puta i naredno zakazao za januar sledeće godine.
U sudnici u Palati pravde ponovo se nije pojavio glavni okrivljeni, Dragoljub Simonović, zbog čega je sudija Slavko Žugić, po četrvrti put put u mesec i po dana odložio suđenje.

Simonovićev advokat Viktor Gostaljac obrazložio je da je Simonoviću pozlilo, zbog čega je bio na pregledu u domu zdravlja, te da ne može da govori.

„Uveravam vas da je čovek bolestan”, rekao je Gostiljac i predao sudiji nalaz lekara iz doma zdravlja iz Grocke, o Simonovićevom zdravstvenom stanju.

Naime, suđenje za paljenje Jovanovićeve kuće bilo je zakazano juče, ali je odloženo jer Simonović nije došao zbog „gangrene na zubu”. Sudija je ostao pri tome da se naredno ročište održi danas, međutim se Simonović nije pojavio.

Sudija Žugić rekao je da je primio dokument o Simonovićevom zdravstvenom stanju, te da je kontaktirao stručnu komisiju Stomatološkog fakulteta, da se izjasni o ozbiljnosti stanja.

„Tražio sam da se izjasne da li je on mogao da dođe iz Vrčina”, naveo je sudija i dodao da će sve razmotriti do sledećeg termina suđenja.

Sledeće suđenje Žugić je prvo zakazao za 28. decembar, ali ga je pomerio jer u sudnici tada neće biti moguće tonsko snimanje.

„Režija me obaveštava da 28. ne mogu da snimaju”, naveo je kratko Žugić i kao datum narednog suđenja naveo 11. januar sledeće godine.

Advokat okrivljenog Igora Novakovića, Goran Pejić pobunio se oko tog termina jer istog dana ima drugo suđenje. Žugić je međutim rekao da od početka postupka pokušava da se usaglasi sa svima, ali da je ovo suđenje odloženo već nekoliko puta.

„Ovo je treće, četvrto ročište koje mi ne držimo. Cenio sam da postoje objektivni razlozi, sada razmišljam da postoje subjektivni. Sve ću to razmotriti”, zaključio je Žugić i ostao pri tome da se naredno suđenje održi u januaru.

Podsetimo, 12. decembra navršile su se dve godine, otkada je novinaru Milanu Jovanoviću i njegovoj supruzi Jeli Deljanin, zapaljena kuća. Bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović uhapšen je u januaru prošle godine zbog sumnje da je naručio paljenje kuće novinara, zbog pisanja kritčkih tekstova o njemu.

On je prema navodima iz optužnice u oktobru 2018. godine od policajca Vladimira Mihailovića zatražio da nađe nekog ko bi to uradio i obećao mu 1.500 evra nakon obavljenog posla.

Mihailović je kontaktirao svog čoveka od poverenja Igora Novakovića iz Vrčina i rekao mu šta treba da se uradi, a ovaj se dalje obratio lokalnom dileru Aleksandru Marinkoviću koji mu je dugovao 350 evra.

Suđenje četvorici okrivljenih pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu, počelo je u maju prošle godine. Marinković je inače optužen da je lično zapalio garažu novinara. On se međutim i dalje nalazi u bekstvu.

Sve vesti o ovom suđenju, možete pročitati ovde.
  Vest
Slučaj Milana Jovanovića: Završeno iznošenje žalbi na presudu, sledi odluka Apelacionog suda
Danas je u Apelacionom sudu u Beogradu završeno iznošenje žalbi na presudu u slučaju paljenja ku...
  Vest
Slučaj Milana Jovanovića po drugi put pred Apelacionim sudom, tužiteljka tražila osam godina zatvora za Simonovića
Nakon godinu dana od donošenja prvostepene presude, u Apelacionom sudu u Beogradu danas je započet...
  Vest
Presuda za paljenje kuće novinara: „Simonović je kao funkcioner bio dužan da trpi kritike”
Ukupno 17 godina zatvora dobili su bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović i još tro...
Milan Jovanović
Grocka
Žig Info
Dragoljub Simonović
suđenje
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011/420-43-04
Raskrikavanje na društvenim mrežama: