raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Vest
Apelacioni sud ukinuo još jednu osuđujuću presudu za paljenje kuće novinara, suđenje odloženo po četvrti put
22.06.2022.    Milica Ljubičić    Foto:Raskrikavanje
Ponovno suđenje Dragoljubu Simonoviću i još dvojici okrivljenih odloženo je po četvrti put u ovoj godini. Ovog puta razlog je što je Apelacioni sud ukinio prvostepenu presudu protiv jednog od okrivljenih u ovom slučaju Igora Novakovića, a koja je u odvojenom postupku doneta u novembru 2021. Zbog toga su i tužilac i odbrana predložili ponovno spajanje ovih predmeta, pa je početak ponovnog suđenja odložen.
Na početku današnjeg suđenja, Luka Pantelić, koji sudi u ponovljenom postupku trojici okrivljenih za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića saopštio je da je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo prvostepenu presudu protiv Igora Novakovića, koji je u lancu okrivljenih za paljenje Jovanovićeve kuće, ali kome se sudilo u odvojenom postupku. Odluka Apelacionog suda praktično znači da će suđenje Igoru Novakoviću početi ispočetka.

Zamenik tužioca Predrag Milovanović je zbog toga predložio da se postupak protiv Novakovića opet spoji sa postupkom koji se vodi protiv ostalih okrivljenih - Dragoljuba Simonovića, bivšeg gradonačelnika opštine Grocka, Vladimira Mihailovića, bivšeg policajca i Aleksandra Marinkovića kome se sudi u odsustvu jer je u bekstvu.

S obzirom na to da je reč o istom postupku, advokat Dragoljuba Simonovića, Viktor Gostiljac je rekao da je ovo redak slučaj da su saglasni sa tužiocem, te da okrivljeni „zaslužuju da im se istovremeno sudi”.

Igor Novaković je treći u lancu okrivljenih za paljenje Jovanovićeve kuće i postupak protiv njega je odvojen u januaru 2021. zbog nepojavljivanja njegovog advokata. Sredinom novembra prošle godine, Novaković je prvostepeno osuđen na četiri godine zatvora za krivično delo narušavanje opšte sigurnosti. On se na presudu žalio Apelacionom sudu, koja je sada poništena, te će mu se ponovo suditi.

U decembru prošle godine Apelacioni sud u Beogradu je ukinuo i prvostepenu presudu kojom su bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović i Aleksandar Marinković osuđeni na zatvorske kazne od po četiri godine i tri meseca, a Vladimir Mihailović na zatvor od četiri godine. Suđenje u ponovljenom postupku još uvek nije počelo, a danas je zbog predloga da se slučaj spoji sa Novakovićevim odloženo po četvrti put.

Aleksandar Marinković, optužen da je ubacio molotovljev koktel u garažu Jovanovićeve kuće se nalazi u bekstvu, te mu se otpočetka sudi u odsustvu.
  Vest
Suđenje za paljenje kuće novinara: U februaru iznošenje završnih reči
Suđenje bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću i još trojici okrivljenih za pa...
  Vest
Suđenje za paljenje kuće novinara: Prvobitni iskaz okrivljenog koji inkriminiše Simonovića ostaje među dokazima
U današnjem nastavku suđenja za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, sud je odbacio predlog...
  Vest
Suđenje za paljenje kuće novinara odloženo, odbrana traži izuzeće tužioca
Nastavak suđenja četvorici okrivljenih za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, odložen je ...
Dragoljub Simonović
Milan Jovanović
Suđenje
Apelacioni sud
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011 244 19 66
Raskrikavanje na društvenim mrežama: