raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Vest
Novinarki portala nova.rs određen pritvor od 48 sati
02.04.2020.    Marija Vučić    Automobil policije odvozi Anu Lalić; Foto: 021.rs/ Žarko Bogosavljević
Ana Lalić, novinarka portala nova.rs, uhapšena je večeras u Novom Sadu i određeno joj je zadržavanje od 48 sati nakon što ju je Klinički centar Vojvodine prijavio tužilaštvu zbog njenog teksta o lošim uslovima u ovoj ustanovi. Novosadski novinar Žarko Bogosavljević, koji je bio prisutan na licu mesta, kaže da su joj oduzeti laptop i mobilni, stan pretresen, a ona u pratnji advokata odvedena oko ponoći u policijsku stanicu.
Kako je saopštio portal nova.rs, policija je novinarki došla na vrata zbog teksta “KC Vojvodine pred pucanjem: Bez zaštite za medicinske sestre".

U ovom tekstu, Lalić je ukazala na loše uslove u kojima se radi u Kliničkom centru Vojvodine (KCV). Novinarka je, kako se navodi u tekstu, pokušala da dobije komentar iz Kliničkog centra, ali bezuspešno. Uprava KCV je, međutim, nakon objavljivanja teksta prijavila novinarku tužilaštvu “zbog uznemirenja javnosti i narušavanja ugleda”, kako navodi portal nova.rs.

Žarko Bogosavljević, novinar iz Novog Sada, došao je u stan Ane Lalić kada je čuo da je policija kod nje. Policajac joj je, kako kaže, rekao da su došli zbog sumnje da je počinila krivično delo izazivanje panike i nereda, da će morati da joj pretresu stan i odvedu je na razgovor u policiju.

“To se dešavalo oko 11, pola 12, nekoliko policajaca je došlo u njen stan u Novom Sadu, kada je došao advokat obavili su pretres i koliko znam oduzeli joj laptop i mobilni”, kaže Bogosavljević za Raskrikavanje.

Nakon toga, Ana Lalić je odvedena u stanicu.

Njen advokat Srđan Kovačević je maločas na Tviteru objavio da joj je određeno zadržavanje od 48 sat i za Raskrikavanje potvrdio da se sumnjiči da je izvršila krivično delo izazivanje panike i nereda.
  Pristrasnost
Gotovo identičan tekst u tri tabloida, kritikuju portal Nova.rs što ne hvali Vučića
Informer, Alo i Objektiv su se ražestili što je Nova.rs objavila da zahtev Prištine za članstvo ...
  Vest
Advokat Ane Lalić: „Sledeći korak je da je oslobodimo svih optužbi“
Novinarka portala nova.rs Ana Lalić puštena je jutros iz pritvora nakon što je saslušana pred no...
  Vest
Ana Lalić: Prepiska sa izvorima mi je u telefonima koji mi još nisu vraćeni
Novinarka portala Nova.rs Ana Lalić, koja je https://www.raskrikavanje.rs/page.php?id=636==ju...
Nova.rs
Hapšenje novinara
KCV
Novi Sad
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011/420-43-04
Raskrikavanje na društvenim mrežama: